Czego potrzebujemy: 150 g mąki pszennej lub jasnej orkiszowej 10 g kakao łyżeczka przyprawy do piernika łyżeczka sody 2 jajka 100 g erytrytolu 35 g roztopionego i ostudzonego oleju kokosowego 200 g jogurtu naturalnego 2% tłuszczu 100 g Fit Fruit dzemu o smaku jabłkowym Jak wykonać: Jajka ubijamy z erytrytolem. Dodajemy przesianą mąkę, kakao, [...]
Czego potrzebujemy: 50 g płatków owsianych 1 jajko 30 g białka - ja użyłam izolatu o smaku biała czekolada 5 g kakao 150 ml wody 50 ml espresso lub bardzo mocnej kawy Jak wykonać: Płatki gotujemy w wodzie z kawą. Wystarczy kilka minut, by płatki tylko wciągnęły płyn. Przekładamy do miski. Gdy płatki chwilę przestygną dodajemy jajko, izolat oraz [...]
Składniki: 40g oleju kokosowego 10g kakao słodzik (według uznania) kilka borówek lub malin kilka sztuk migdałów/orzechów Sposób przygotowania: Olej mieszamy z kakao i słodzikiem w małej miseczce. Masę przelewamy do małego pudełka wyłożonego folią, aby łatwiej wyciągnąć gotową czekoladę. Na wierzchu układamy borówki i orzechy. Wkładamy na kilka [...]
Czego potrzebujemy: 200 g jogurtu naturalnego 20 g WPC o smaku czekoladowym 8 g kakao 30 g Cherry in Jelly do dekoracji - borówki, truskawki, czekolada, mięta, ulubione ciasteczka z ALLNUTRITION Jak wykonać mus czekoladowo - wiśniowy: Jogurt, WPC, kakao oraz frużelinę miksujemy około minuty na wysokich obrotach. Mus przekładamy do szklanych [...]
[...] opcjonalnie - ja dodałam - 30 g kremy nutwhey oczywiście kokosowego Na polewę: 20 g oleju kokosowego 30 g masła z nerkowców 25 g gorzkiej czekolady - ja dodałam 95% kakao do ozdoby 20 g orzechów Jak wykonać: Składniki na spód zagniatamy i wylepiany blaszkę - ja korzystam z tortownicy o średnicy 18 cm. Formę wstawiamy do piekarnika i [...]
Czego potrzebujesz: 100 g masła migdałowego 80 g oleju kokosowego nierafinowanego 60 g ksylitolu - wtedy nie będą keto ( ale są też inne słodziki, na pewno wybrniecie ) 3 g kakao Jak wykonać: Masło migdałowe i olej rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ksylitol mielimy na puder i dodajemy razem z kakao do masy. Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 60 g daktyli 30 g zmielonych płatków owsianych 25 g mąki kokosowej 5 g kakao Masa: 200 g kaszy jaglanej 500 ml wody 50 g stałej części mleczka kokosowego 35 g masła orzechowego 30 g odżywki o smaku biała czekolada lub karmel 30 g erytrytolu Polewa: 40 g masła orzechowego 10 g oleju kokosowego szczypta soli Jak wykonać: [...]
Składniki: 100g banana 100g jajek 150g cukinii 40g odżywki białkowej o smaku nugatowym 30g mąki z amarantusa 20g mąki kokosowej 10g kakao 20g czekolady 70% kakao (w postaci dropsów) pół łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Banana zblendować z jajkami. Cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć wodę. Do zblendowanych jajek [...]
Czego potrzebujemy: Na ciastka: 180 g zmielony płatków owsianych lub mąki owsianej 25 g kakao 35 g ksylitolu szczypta soli 80 g oleju kokosowego rafinowanego w temperaturze pokojowej 1 całe jajko 1 żółtko Na masę: 110 g ser mascarpone 30 g białka WPC Delicious o smaku waniliowym Jak wykonać: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem w misce. [...]
[...] wegańskim. Uzyskamy wówczas przepyszny deser kojarzący się konsystencją z serkiem homogenizowanym z czasów dzieciństwa. Skład Zmielone odtłuszczone orzeszki ziemne prażone, kakao o obniżonej wartości tłuszczu (6%), sól, aromat, substancja słodząca: sukraloza. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 476 kcal Tłuszcz: 14 g (w tym kwasy [...]
Mieszanki musli mają różne opinie z racji tego, że często są one wzbogacone o cukier, co sprawia, że daleko im do zdrowej żywności. Jednak produkt, produktowi nierówny w związku z czym, jeśli kochasz musli, to warto szukać tych z dobrym składem.
Czego potrzebujemy 30 g mąki ryżowej 60 g mąki gryczanej 3 jajka 60 g kakao 120 g ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 60 g oleju kokosowego - rozpuszczonego i wystudzonego 80 g mleka kokosowego - płynnego 40 g pokruszonej gorzkiej czekolady Jak wykonać Jajka miksujemy z olejem kokosowym. Dodajemy pozostałe składniki i [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 60 g daktyli 30 g zmielonych płatków owsianych 25 g mąki kokosowej 5 g kakao Masa: 200 g kaszy jaglanej 500 ml wody 50 g stałej części mleczka kokosowego 35 g masła orzechowego 30 g odżywki o smaku biała czekolada lub karmel 30 g erytrytolu Polewa: 40 g masła orzechowego 10 g oleju kokosowego szczypta soli Jak wykonać: [...]
Połączenie fit czekolady i owoców to kwintesencja nowoczesnych zdrowych słodyczy, które potrafią rozkochać w sobie każdego miłośnika łakoci. Czekolada, a dokładniej kakao, które stanowi jej główny składnik to bogactwo antyoksydantów, inaczej nazywanych przeciwutleniaczami. Imponujące wartości odżywcze Polifenole, aminy biogenne, teobromina to [...]
[...] Skład Substancja słodząca: maltitole, tłuszcz roślinny shea, ekstrakt kokosowy w proszku 12% (ekstrakt kokosowy 97%, maltodekstryna z tapioki, emulgator: guma arabska), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 6%, aromaty, emulgator: lecytyna rzepakowa, sól). Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 566 kcal Tłuszcz: 12 g (w tym kwasy [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 150 g płatków owsianych 100 g daktyli + 50 g wrzątku 20 g płynnego oleju kokosowego 8 g kakao Masa serowa: 400 g serka wiejskiego lekkiego 30 g izolatu lub białka o smaku waniliowym 15 g żelatyny + 150 ml wrzątku 25 g erytrytolu owoce - u mnie 100 g jeżyn i jedna figa Jak wykonać: Daktyle zalewamy wrzątkiem na około 15 [...]
[...] ziarna ekspandowanego - ja użyłam gryki. może być też pokruszony wafel ryżowy 20 g daktyli lub moreli lub rodzynek 15 g pestek słonecznika 20 g gorzkiej czekolady - min 74% kakao Jak przygotować: Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać, do uzyskania jednolitej zwartej masy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i z masy [...]